Tuinkussens op maat: hoe geef ik de juiste maten door?

Tuinkussens op maat: hoe geef ik de juiste maten door?

Het voorjaar staat weer voor de deur. Dé tijd om de tuin en tuinset weer klaar te maken voor onvergetelijke momenten. Hebben de kussens van jouw tuinset hun beste tijd gehad? Of heb je juist nét een nieuwe tuinset gekocht maar missen de kussens nog? Dan is het de hoogste tijd om na te denken over de juiste tuinkussens op maat. Hoe dat werkt, vertellen we je graag in dit blog!

Kussens op maat inmeten voor jouw tuinset

Niet elke tuinset of loungeset wordt standaard geleverd met kussens. Met name op maat gemaakte tuinmeubelen, zoals steigerhouten tuinmeubelen, vragen ook om maatwerk tuinkussens. Elke tuinset heeft andere afmetingen en alle kussens worden handgemaakt. Dus als jij de juiste maten doorgeeft, zorgen wij ervoor dat de kussens perfect passen in jouw tuinset of loungeset. Het is daarbij wel belangrijk dat je de exacte maten inmeet en doorgeeft. Lastig? Wel nee! Wij leggen het je uit.

Verschillende soorten tuinkussens op maat: inmeten is weten!

Als vuistregel adviseren wij vrijwel altijd om de binnenwerkse maat van de stoel of bank aan te houden. Je hoeft dus geen rekening te houden met extra centimeters of een andere marge. Er is echter een uitzondering op die regel. Er zijn namelijk verschillende soorten kussens. Bij plofkussens wijkt deze regel af. Weet jij wat voor soort kussens je nodig hebt? Wij vertellen je hieronder graag welke mogelijkheden er zijn en of je deze tuinkussens moet inmeten met of zonder marge. 

Rechthoekige tuinkussens inmeten

De rechthoekige kussens worden vaak gebruikt als zit- en rugkussen. Hierbij kun je uitgaan van de binnenwerkse maat. Houd er rekening mee dat het rugkussen bovenop het zitkussen valt. Vergeet dus niet om de hoogte van het zitkussen van de hoogte van het rugkussens af te trekken. Wil je dat het kussen iets boven de bank of stoel uitsteekt? Dan kun je dit er vanzelfsprekend naar eigen wens bij optellen. 

Kussens met ongelijke zijde inmeten

Een kussen met één schuine zijde wordt vaak gebruikt als rugkussen in een hoekbank. Deze kan zowel rechts als links gebruikt worden door het kussen horizontaal te draaien. Let er bij het inmeten van een tuinkussen met schuine zijde op dat je rekening houdt met de dikte van het andere kussen in diezelfde hoek.

Trapezium kussen inmeten

Een trapezium tuinkussen is een kussen met aan twee zijdes een schuine kant. Je meet hierbij de lange zijde en de korte zijde en dus niet de schuine kanten. 

Halfrond kussen inmeten:

Het bestellen van een halfrond kussen verloopt iets anders dan bij andere soorten kussens. Na je bestelling van een halfrond kussen ontvang je een aanvullende mail voor het aanleveren van een mal. Dit is een extra service die wij onze klanten bieden om de ronding zo goed mogelijk na te maken. Uit ervaring is gebleken dat deze namelijk vaak verschillend is. Je kunt dan een mal maken door de bank of stoel te bedekken met kranten of vloeipapier en naar ons op te sturen. Op de mal kunt je dan naar wens de positie van de rits aangeven. Uiteraard kunnen we het kussen ook maken aan de hand van de ingevoerde maten, alleen kunnen we dan helaas geen garantie geven op een juiste ronding van het kussen.

Plofkussen inmeten

Een plofkussen is een kussen met bolling in het midden door de vlokvulling. Dit zorgt ervoor dat het kussen platter wordt en dus andere afmetingen krijgt, zodra je er op gaat zitten. Houd dus rekening met een marge van 2-3 cm. Je hebt kunt ook kiezen uit een plofkussen als sierkussen. Deze hebben een kleine zijnaad. 

Houd er uiteraard rekening mee, dat een kussen geen houten plank is die je op maat kunt zagen. Al onze kussens worden met de hand gemaakt en er kan dus altijd een kleine afwijking zitten in het bestelde formaat en het geleverde maat. Uiteraard doen we ons best om de kussens zo precies mogelijk te maken en leveren. De maximale marge waar wij naar streven is 1 cm per 100 cm kussen. En ben je toch niet tevreden? Neem dan contact op. We zoeken altijd samen naar een passende oplossing! Zo hebben wij al meer dan 100 tevreden klanten! 

Hulp nodig bij het inmeten van tuinkussens? 

Twijfel je nog over hoe je de maten van je tuinkussens het beste kunt doorgeven? Schroom niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag verder. Bij VerstelGoed maken we duurzame kussens op maat. Kussens van hoge kwaliteit én met extra garantie. 

Meer weten of hulp nodig met inmeten? Kom langs in onze winkel in Hoogezand of neem telefonisch contact op voor de mogelijkheden. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »