Tuinkussens onderhouden voor een maximale levensduur

Tuinkussens onderhouden voor een maximale levensduur

Tuinkussens moeten tegen een stootje kunnen. Onze op maat gemaakte tuinkussens worden daarom gemaakt van duurzame materialen. Toch krijgen tuinkussens veel te verduren. Denk aan fel zonlicht, een hoge luchtvochtigheid en natuurlijk zorgt het gebruik van de kussen voor slijtage. Enige gebruiks- en onderhoudstips zijn daarom geen overbodige luxe. Zo kun jij maximaal genieten van jouw nieuwe tuinkussens en verleng je eenvoudig de levensduur.

Tip 1: tuinkussens opbergen in de zomer

Tuinkussens worden over het algemeen vooral gebruikt in de zomer. Je haalt in de ochtend de tuinkussens tevoorschijn, geniet van het onbezorgde tuinleven en bergt ze ‘s avonds weer op. Laat je de kussens een nachtje liggen? Dan is dit normaal gesproken geen probleem door de lage luchtvochtigheid en zachte temperatuur in de zomer. Regent het toch een keer, dan is dat geen probleem. Dankzij de goed ademende materialen, zullen je tuinkussens de volgende dag weer snel drogen in de zomerzon.

Je kunt de kussens tijdens de nacht het beste wel binnenhalen om de levensduur te maximaliseren. Tuinkussens opbergen kan in een speciale opbergbox, maar bijvoorbeeld ook in de schuur.

Tip 2: tuinkussens opbergen in de winter

Als je de tuinkussens voor een langere tijd opbergt, bijvoorbeeld in de winter, is het belangrijk dat je dit doet op een plek waar het niet te vochtig is. Een (te) vochtige plek kan namelijk zorgen voor schimmelvorming, zeker als de kussens al vochtig zijn door bijvoorbeeld regen. Zorg dus dat je de kussens goed laat drogen, voordat je ze opbergt. Bij voorkeur in de schuur of op een andere droge plek in huis.

Wat we sterk afraden is het afdekken van een tuinset inclusief kussens in de winter. In de zomer is dit een prima oplossing om de kussens ‘s nachts schoon te houden. In de winter kan er onder plastic zeilen en andere niet ademende materialen schimmelvorming ontstaan. Dit komt door een hoge luchtvochtigheid in combinatie met warme lucht onder het zeil. Het beste is dus om de kussens eenmalig voor de gehele winter goed op te bergen.

Tip 3: schoonmaken en wassen van tuinkussens

Als je veel gebruikmaakt van jouw tuinkussens, worden ze ook weleens vies. Gelukkig zijn onze tuinkussens op maat gemakkelijk te onderhouden. De kussens zijn gemaakt van duurzaam water- en vuilafstotend materiaal. Dagelijks vuil kun je daarom eenvoudig verwijderen met een (licht) vochtige doek of een borstel. De hoezen kun je los wassen op een lage temperatuur met milde wasmiddelen. Dus ook als je kussens echt vies worden, kun je ze in een mum van tijd weer schoonmaken.

Tip 4: opkloppen van kussens voor gebruik

Als je de tuinkussens voor het eerst na een lange tijd weer gebruikt, kunnen de tuinkussens een beetje zijn gevormd naar de plek waar ze opgeborgen lagen. Je kunt de tuinkussens daarom het beste even opkloppen en gespreid wegleggen, zodat ze zich weer naar de originele vorm kunnen uitzetten. Ook bij dagelijks gebruik is het aan te raden om de kussens af en toe op te kloppen en de kussens af en toe om te keren. Net als bij je matras en bankkussens, zal dit de vorm en daarmee de levensduur van je tuinkussens verlengen.

Eenvoudig te onderhouden tuinkussens van Verstelgoed

Door te kiezen voor tuinkussens op maat, heb je altijd passende tuinkussens die dankzij de duurzame materialen jaren meegaan. En met bovenstaande onderhouds- en gebruikstips heb je nog langer plezier van jouw tuinkussens. Heb je vragen over onze tuinkussens of andere kussens op maat of wil je meer onderhoudstips? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »