5x kledingreparatie werkzaamheden die goedkoper zijn dan nieuwe kleding kopen

5x kledingreparatie werkzaamheden die goedkoper zijn dan nieuwe kleding kopen

Je kent het wel: je favoriete kledingstuk begint te slijten. Er raakt bijvoorbeeld een knoop los, de naad begint te rafelen of de rits gaat stuk. Maar het kan ook zijn dat je favoriete kleding niet meer past. Zijn dit redenen om je kleding weg te gooien? Zeker niet! De kleermakers van Verstelgoed in Hoogezand geloven in duurzaamheid en kunnen jou helpen met verschillende kledingreparatie werkzaamheden. En dat is vaak goedkoper dan weggooien en nieuwe kleding kopen. Wij geven je in dit blog 5 veelvoorkomende kledingreparatie werkzaamheden die goedkoper zijn dan nieuwe kleding kopen.

1.   Kapotte rits laten repareren

Een rits krijgt veel te verduren. De rits van jouw jas of broek gaat meerdere keren per dag open en dicht. Soms komt er wat stof tussen of je hebt soms te maken met extra spanning, wanneer je bijvoorbeeld uitgebreid beweegt. Dit kan op den duur leiden tot slijtage aan de rits. Maar wist je dat in de meeste gevallen niet de gehele rits vervangen hoeft te worden? In de praktijk merken we vaak dat enkel de runner, ook wel ritssluiting of ritsschuiver, vervangen hoeft te worden. Dat kan al vanaf 12,50 euro en daar heb je natuurlijk geen nieuwe jas voor.

Maar ook wanneer de tanden van de rits krom staan en kapot lijken, is het niet altijd nodig om deze volledig te vervangen. Loop dus gerust binnen in onze kledingreparatie winkel in Hoogezand voor vrijblijvend advies voordat je je kleding onterecht vervangt.

2.   Knopen kapot of kwijt

Knopen zitten vaak op jassen, overhemden en broeken. Soms voor de sier, maar vaak met een onmisbare functie. Vervelend als de knoop kapot gaat of kwijt raakt. Knopen zijn er in veel soorten en maten. Van standaard knopen tot drukknopen en van jeansknopen tot houtje-touwtje-knopen.

Al deze knopen zijn gelukkig vervangbaar. Wij hebben veel verschillende knopen in ons atelier, zodat we jouw knoop kunnen vervangen voor een vergelijkbaar exemplaar. Afhankelijk van de drukte, kunnen we dit zelfs doen terwijl je wacht. Zo is jouw kleding weer snel voorzien van een nieuwe knoop en hoef je dus niet het volledige kledingstuk te vervangen.

3.   Kleding inkorten of innemen

Er zijn verschillende redenen om kleding te laten inkorten. Je bent bijvoorbeeld afgevallen, je hebt kleding net iets te groot gekocht of je wilt simpelweg je kleding perfect op maat laten maken. Ook daarvoor ben je bij Verstelgoed aan het juiste adres. Wij kunnen verschillende kledingstukken eenvoudig inkorten. Denk daarbij aan broeken, rokken, jurken en jassen. Maar buiten kledingstukken kunnen wij ook andere soorten stoffen, zoals gordijnen, eenvoudig inkorten.

Naast inkorten, kunnen we ook taille innemen of pijpen vernauwen. Te grote kleding is dus geen excuus meer om jouw nog goede kleding weg te doen en nieuwe kleding te kopen!

4.   Kleding groter maken

Stof weghalen is makkelijker dan stof toevoegen. Toch hoef je te kleine kleding niet altijd te vervangen voor een maatje groter. In sommige gevallen kunnen we jouw kledingstukken namelijk wijder maken. Denk aan het toevoegen van elastiek of stof bij de taille van een rok. En is je broek (tijdelijk) te klein, bijvoorbeeld door zwangerschap of een bepaald dieet, dan kan een spie een goede oplossing zijn om de sluiting meer speling te geven, waardoor je jouw favoriete broek gewoon kunt blijven dragen.

5.   Gaten in kleding laten repareren

Kleding slijt op den duur vaak bij naden. Dit kunnen we oplossen door de naden te vervangen voor nieuwe garen. Jouw jas, broek, trui of rok is dan weer als nieuw. Soms slijten kledingstukken echter in het midden van de stof zelf. Dit gebeurt bijvoorbeeld door wrijving of door acute slijtage bij een val of wanneer je ergens tegenaan komt. Dan kan de stof zelf gewoon hersteld worden en afhankelijk van de schade, kan het vaak ook nog onzichtbaar of bijna niet zichtbaar hersteld worden. Twijfel je over een gat of scheur in jouw kleding? Vraag onze kleermakers om vrijblijvend advies, voordat je jouw kleding weggooit.

Verstelgoed is dé Kleermaker in Hoogezand

Vanuit onze visie staat duurzaamheid natuurlijk hoog in het vaandel. Daarom vinden we het belangrijk om ook kleding en stoffen een tweede leven te geven. We merken in de praktijk dat kleding te snel wordt opgegeven, terwijl dat niet nodig en dus ook zonde is. Kledingreparatie is daarom goed voor het milieu én vaak ook voor jouw portemonnee.

Vanuit ons atelier in Hoogezand helpen we particulieren en bedrijven uit heel Groningen en daarbuiten met verschillende kledingreparatie werkzaamheden. Van Winschoten tot Haren en van Veendam tot Groningen: Verstelgoed is jouw kleermaker voor allerhande kledingreparatie werkzaamheden, schoenreparatie, en natuurlijk onze kussens op maat.

Benieuwd of we jou kunnen helpen? Neem contact op, of kom langs in onze winkel.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »