Over Stichting VerstelGoed

VerstelGoed is een maatschappelijk en duurzaam project van re-integratiebedrijf NettoJob. Ons doel is niet om winst te behalen uit de productie, maar om de afstand tot de arbeidsmarkt voor iedereen te verkleinen en tegelijk mooie en duurzame producten te leveren aan klanten in heel Nederland. Van kussens op maat, tot een complete kledingservice.

Onze visie

Onder supervisie van een gediplomeerde verstelcoupeuse biedt Stichting VerstelGoed mensen met een uitkering de kans werkervaring en arbeidsritme op te doen. Daarnaast bieden we stageplaatsen aan jongeren uit het praktijkonderwijs. Maatschappelijk verantwoord en duurzaamheid zijn onze kernwaarden. Naast het duurzaam ontwikkelen van op maat gemaakte kussens en het verstellen van kleding, maken we nieuwe producten van oude materialen. Van fietsbanden, tot oude gordijnen. Wij maken de duurzaamheid cirkel graag rond.

Onze oorsprong

In 2003 wordt het re-integratiebedrijf NettoJob opgericht door Nettie Tonies als eenmanszaak. Met unieke projecten als “Golfbeweging naar de arbeidsmarkt”, “Netwerkspel Jobbey” en ‘’project VerstelGoed’’ heeft het zijn strepen ruimschoots verdiend.  NettoJob heeft in opdracht van verschillende gemeenten en het UWV met succes veel individuele re-integratietrajecten voor werkzoekenden begeleid. Toenmalig minister De Geus van het Ministerie van Sociale Zaken opende in 2007 in Hoogezand het nieuwe kantoor van NettoJob.  Helaas besloot de overheid in 2013 om re-integratietrajecten enkel nog bij gevestigde WSW-bedrijven in te kopen. NettoJob kon zich hierdoor niet meer staande houden, maar het project VerstelGoed bleef voortbestaan.

Van project naar stichting

Het project VerstelGoed heeft inmiddels bestaansrecht als organisatie verkregen. In februari 2019 zijn wij verhuisd naar ons pand aan de Meint Veningastraat 63 in Hoogezand. Sinds 15 juli 2022 zijn wij officieel een stichting zonder winstoogmerk. Per 20 november 2023 zijn wij verhuisd naar Winkelcentrum de Hooge Meeren in hoogezand.Wij streven ernaar om zoveel mogelijk mensen te helpen met re-integreren om de afstand naar de arbeidsmarkt zo klein mogelijk te maken. We hebben inmiddels een aantal mooie grote opdrachtgevers, maar we zijn er ook voor alle particulieren klanten van onze producten!

Winkel en openingstijden

De webshop is 24/7 geopend. Onze werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Gorecht Oost 141 in Hoogezand. Kom gezellig langs en neem een kijkje in onze winkel.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »