Kussens op maat bestellen: uit welke schuimsoorten kun je kiezen?

Kussens op maat bestellen: uit welke schuimsoorten kun je kiezen?

Wanneer je gaat kijken naar het op maat laten maken van kussens is een van de belangrijkste peilers comfort. Niks is belangrijker dan de schuimsoort bij het kiezen van een kussen op maat. Tuurlijk, de kleur en soort stof zijn ook van enorm belang voor de esthetiek, maar de schuimsoort zorgt voor jarenlange comfort of discomfort van jouw kussens. 

Ook is de schuimsoort enorm afhankelijk van de soort op maat gemaakte kussens die je wilt hebben. Zo is de schuimsoort voor tuinkussens op maat anders dan die van op maat gemaakte kussens voor je binnenbank. Om jou te helpen de juiste keuze te maken, leggen wij in dit blog uit welke schuimsoorten we hebben, wat de verschillen zijn en welke voordelen iedere schuimsoort heeft voor jouw op maat gemaakte kussens.

Wat zijn schuimsoorten bij kussens op maat?

Een schuimsoort is ook wel de inhoud van je kussen. Ieder kussen wordt gevuld met stof, zodat je zacht en comfortabel zit op je kussen. Vaak worden de verschillende schuimsoorten aangeduid met SG en een cijfer. SG staat voor Soortelijk Gewicht. De waarde die na de afkorting wordt geplaatst, duidt dan ook op het aantal kilogram gewicht de stofsoort weegt per kubieke meter. 

De waarde van de stofsoort geeft hiermee een indicatie over de kwaliteit en duurzaamheid van het schuim. Bij Verstelgoed maken wij gebruik van de schuimsoorten SG25 en SG35. Deze schuimsoorten zijn van hoge kwaliteit en gaan jaren mee.

Wat is SG25?

De schuimsoort SG25 heeft een relatief laag soortelijk gewicht. Het weegt namelijk 25 kilogram per kubieke meter. De schuimsoort SG25 biedt een goede mix van comfort en ondersteuning in je kussens op maat. SG25 is dan ook een alledaagse en populaire keuze voor verschillende kussens zoals een vierkant plofkussen voor je bank. Ondanks dat SG25 niet zo duurzaam is als zwaardere schuimsoorten, is het perfect voor kussens die minder intensief worden gebruikt zoals bij sierkussens voor je boot of caravan.

Wat is SG35?

De schuimsoort SG35 is een opvulling voor je kussen met een hoger soortelijk gewicht dan de SG25. Wanneer je kiest voor SG35 zullen je op maat gemaakte kussens een stuk steviger en dichter aanvoelen. SG35 biedt dan ook betere ondersteuning en is duurzamer bij intensief gebruik. SG35 als opvulling is dan ook perfect voor kussens die je regelmatig en intensief gebruikt zoals je caravankussens op maat of je bootkussens op maat.

De verschillen tussen SG25 en SG35

Zoals je misschien al kunt raden, is het grootste verschil tussen de schuimsoorten SG25 en SG35 de dichtheid van het schuim. De dichtheid van het schuim heeft dan ook een direct effect op de ondersteuning en comfort van het kussen. Zo heb je liever SG25 in je sierkussens, omdat je deze kussens liever wat zachter en lichter hebt. 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een zitkussen op maat of een rugkussen op maat, waarbij het belangrijk is dat het kussen meer ondersteuning en dichtheid biedt om comfortabel te zijn. Voor dit soort kussens is de SG35 schuimsoort een betere keuze. Kussens met SG35 behouden voor langere tijd hun vorm, ook bij intensief gebruik en zullen minder snel hun vorm verliezen. 

De voordelen van de verschillende schuimsoorten

De SG25 en SG35 hebben ieder hun respectievelijke voordelen. Het belangrijkste om te overwegen wanneer je een keuze maakt is voor welk doeleinde het kussen wordt gebruikt.

De voordelen van SG25

De schuimsoort SG25 is ideaal voor kussens die dienen als sier of opvulling van een bank. SG25 is licht, comfortabel, betaalbaar en makkelijk te vormen op de plek waar je ze wilt hebben. Hierdoor kun je blijven spelen met nieuwe ontwerpen en ideeën om je bank vorm te geven. 

De voordelen van SG35

Het grote voordeel van de schuimsoort SG35 is de vormvastheid en duurzaamheid die de soort biedt. SG35 is dan ook perfect voor intensiever gebruik en zal jarenlang zijn vorm behouden. Deze schuimsoort is weliswaar duurder dan SG25, maar doordat de levensduur van SG35 langer is dan die van SG25 komen deze kosten uiteindelijk op hetzelfde uit.

Kies voor kussens op maat bij Verstelgoed

Ongeacht of je nu op zoek bent naar zachte of harde kussens, bij Verstelgoed heb je de volledige vrijheid om je kussen op maat samen te stellen. Bij Verstelgoed kun je eenvoudig je volledige kussen helemaal op maat laten maken van stofsoort tot kleur en schuimsoort. Hierdoor past jouw kussen op maat altijd bij wat je zoekt en kun je jouw persoonlijkheid laten terugkomen in je kussens. Wil je meer weten over de stof- en kleurkeuzes? Lees dan vooral ons blog over de verschillende stofsoorten van onze kussens op maat.

Heb je nog vragen over de schuimsoorten of over onze kussens op maat? Neem dan vooral contact op!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »