VerstelGoed is een maatschappelijk en duurzaam project van re-integratiebedrijf NettoJob en is niet gericht op het behalen van winst. Onder supervisie van een gediplomeerde verstelcoupeuse biedt Verstel Goed mensen met een uitkering de kans werkervaring en arbeidsritme op te doen en een vak te leren. Zo verkleinen we de afstand tot de arbeidsmarkt. Ook bieden we stageplaatsen aan jongeren uit het praktijkonderwijs. Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk! Naast het duurzaam verstellen van kleding, maakt Verstel Goed nieuwe producten van oude materialen. Bijvoorbeeld van gebruikte fietsbanden, oude gordijnen of oude kleding. Je kunt de producten kopen in onze winkel aan de Meint Veningastraat 63 in Hoogezand.

Ontstaan en historie

Het re-integratiebedrijf Netto Job is in 2003 als eenmanszaak opgericht door Nettie Tonies. Met unieke projecten zoals “Golfbeweging naar de arbeidsmarkt”, “het Netwerkspel Jobbey” en het project “VerstelGoed” heeft het zijn sporen ruimschoots verdiend. Daarnaast heeft NettoJob in opdracht van verschillende gemeenten en het UWV met succes veel individuele re-integratietrajecten voor werkzoekenden uitgevoerd. De toenmalige minister De Geus van het Ministerie van Sociale Zaken opende in 2007 in Hoogezand het nieuwe kantoor van NettoJob. In 2013 besloot de overheid om re-integratietrajecten alleen nog bij gevestigde WSW-bedrijven in te kopen. Hierdoor kwam NettoJob in de problemen. Alleen het project VerstelGoed bleef bestaan.

Heden en toekomst

Het project VerstelGoed heeft inmiddels bestaansrecht als organisatie verkregen. Maatschappelijk en duurzaam verantwoord ondernemen staan bij ons centraal. In februari 2019 zijn wij verhuisd naar ons nieuwe pand aan de Meint Veningastraat 63 in Hoogezand. Wij hebben een aantal grote opdrachtgevers, maar verliezen ook zeker onze particuliere klanten niet uit het oog!